Vuoden Insinööriupseeri

VUODEN INSINÖÖRIUPSEERI 2016

INSINÖÖRIEVERSTI JUHA HAKULINEN

PVLOGL

Insinöörieversti Juha Hakulisen vahvuuksia ovat kokonaisuudessaan hänen kaikki osaamisensa, joka on syntynyt erittäin pitkäkestoisen palveluksen aikana Puolustusvoimissa. Hakulinen on käytännössä koko uransa palvellut ilmavoimallisten asioiden parissa. Tehtävät ovat vaihdelleet alkuajan järjestelmäilnsinöörin tehtävistö aina johtotehtäviin asti. Viimeisimmät kaksi tehtävää hänellä ovat olleet ILMAMATL:n johtaja sekä Järjestelmäkeskuksen apulaisjohtaja.  Apulaisjohtajana hänen roolinsa uudistuksen jälkeisen Järjestelmäkeskuksen toiminnan vakiinnuttamisessa ja vakauttamisessa on ollut merkittävä.

 Moninaisten tehtävien kautta Hakulinen on osoittanut olevansa tuloshakuinen ja erittäin motivoiva esimies sekä erityisesti tiimipelaaja niin esimies kuin työnteijäroolissa. Kaikissa tehtävissä ja toimissa Hakulinen toimii rakentavasti kehittäen eikä pelkää laittaa itseäänkään likoon, silloin kun asian eteenpäin vieminen näin edellyttää.

Hakulinen käsittelee kaikkia alaisia ja työntekijöitä tasapuolisesti sekä oikeudenmukaisesti. Näin ollen hän  on nauttinut koko työnuransa ajan kaikkien työyhteisöjen ja palveluspaikkojensa vilpitöntä arvostusta. Hakulisen osaamistaa arvostetaan korkealle myös Puolustusvoimien ulkopuolisissa sidosryhmissä.

Teknisesti Hakulinen on pätevöitynyt sekä DI tutkinnon suorittamisen kautta että lukuisien PV:ien kurssien kuten insinööriupseeri-, alueellisen maanpuolustuskurssin sekä ylemmän päällystön aj johdon kurssien suorittamisella. Tämän lisäksi Hakulinen on suorittanut johtamiskoulutusohjelman Tampereen  johtamiskorkeakoulussa. Puolustusvoimissa Hakulinen on suorittanut lukuisia teknisiä kursseja mm Mig-, HW- ja HN-järjestelmiin liittyen.